Welkom

Welkom bij Ter Wisch advocatuur & mediation. Het is een klein kantoor dat zich richt op het personen en familierecht, jeugdrecht en het arbeidsrecht en ambtenarenrecht in het bijzonder en heeft aandacht voor de mens achter de zaak. Emoties spelen in een echtscheidingszaak, wijzigingsverzoek alimentatie, ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing, het verlies van een baan een belangrijke rol naast de juridische aspecten. Joan Ter Wisch treedt op voor 2 partijen in een gemeenschappelijk verzoek of als mediator of voor één partij, ook in een procedure bij de Rechtbank of Hof.

Joan Ter Wisch is naast advocaat ook mediator (vFAS, MfN registermediator) in zowel de familierechtelijke zaken als in arbeidszaken waar het kan gaan om samenwerken, verbetertrajecten of re-integratie, maar ook om afscheid nemen van elkaar.

Bij Ter Wisch advocatuur & mediaton wordt een redelijk uurtarief gehanteerd om uw belangen te behartigen en kunt u ook terecht op basis van een gefinancierde rechtsbijstand. In overleg met uw  Rechstbijstandsverzekeraar (bijvoorbeeld DAS, ARAG, etc) kan ook uw rechtsbijstandspolis een oplossing bieden voor de kosten.

Kerk te schichtig bij echtscheiding - vrijdag 6 januari 2017

Kerk te schichtig bij echtscheiding De meningen van kerkelijk leiders over de rol van de kerk bij een echtscheiding zijn verdeeld. Toch zijn veel van hen het over één ding eens. De kerk moet op dit punt minder terughoudend zijn. Die conclusie volgt uit het symposium ‘Stuk Geluk’, dat onlangs plaatsvond in Ede.

www.verder-online.nl

Verplichte opvoedcursus moet zorgen voor afname kindermishandeling - maandag 2 januari 2017

Verplichte opvoedcursus moet zorgen voor afname kindermishandeling Nederlandse ouders moeten een cursus volgen om kindermishandeling te voorkomen. Dat vindt Taskforce Kindermishandeling, een werkgroep onder leiding van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.

www.verder-online.nl

Indexering alimentatie 2017 - maandag 5 december 2016

Per 1 januari wordt de alimentatie jaarlijks geïndexeerd. Voor alimentatie geldt namelijk niet de algemene inflatiecorrectie, maar geldt een aparte wettelijke indexering. Ex-partners kunnen na een scheiding een alimentatieplicht hebben, voor zowel partner- als kinderalimentatie.
Deze wettelijke indexering is afgestemd op de gemiddelde stijging van salarissen en het prijsniveau in Nederland. In november is de alimentatie-index van 2017 vastgesteld op 2,1%. Dit houdt in dat de alimentatie met ingang van 1 januari van dit jaar met 2,1% omhoog gaat. Dit gebeurt automatisch, maar moet door de betaler wel automatisch worden aangepast. In 2016 werd het alimentatiebedrag met 1,3% verhoogd. Wilt u weten wat deze indexering betekent voor u als alimentatie-ontvanger of -betaler? Bereken het met behulp van de rekentool Indexering Alimentatie, welke op iedere pagina van de website www.verderonline.nl  te vinden is.
 
 

Advocaatkosten procedure terugvordering alimentatie niet aftrekbaar - donderdag 16 juni 2016

Advocaatkosten procedure terugvordering alimentatie niet aftrekbaar De kosten die worden gemaakt om alimentatie of een afkoopsom te krijgen of te behouden, mogen als aftrekpost worden opgevoerd in de aangifte inkomensbelasting. Het gaat om onder meer advocaatkosten, telefoonkosten, portokosten, reiskosten en incassokosten. Advocaatkosten die worden gemaakt om de vermogensrechtelijke afwikkeling te regelen, mogen niet als aftrekpost worden opgevoerd.

www.verder-online.nl

automatisch gezag bij erkennen kind? artikel NOS 17 mei 2016 - woensdag 18 mei 2016

Ongetrouwde vaders die hun kind erkennen moeten automatisch gezag over hun kind krijgen, vindt D66. Om dat te regelen komt de partij met een initiatiefwetsvoorstel.

Bij getrouwde stellen krijgen allebei de ouders automatisch gezag over hun kind. Maar bij ongehuwde stellen geldt dat alleen voor de moeder. Daardoor is bij veel ongetrouwde stellen het gezag niet goed geregeld.

Ongehuwde stellen moeten eerst bij de gemeente aangeven dat de vader de juridische ouder is. Daarna moet bij de rechtbank gezag worden aangevraagd, waarin de vader zegt dat hij wil meebeslissen over de opvoeding en verzorging van het kind.  

"Te weinig ouders weten dat je dit gezag apart moet regelen als je niet getrouwd bent. Dit onlogische en oneerlijke verschil tussen gehuwde en ongehuwde vaders willen we aanpakken", aldus Kamerlid Bergkamp.  

lees hier het hele artikel :

http://nos.nl/artikel/2105415-gezag-vader-al-bij-erkennen-kind.html

70
Joan_001
MfN
VFAS
NOvA