Welkom

 

Beste lezer,

Met ingang van  1 januari 2024 ben ik niet langer meer ingeschreven bij de NOVA als advocaat en Vfas scheidingsmediator. Ook ben ik niet meer ingeschreven als registermediator MfN .

 

Indien u een advocaat of geregistreerde mediator zoekt kan ik u verwijzen naar de websites:

https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/

https://www.verenigingfas.nl/

https://mfnregister.nl/zoek-mediator/

 

 

 

Het indexeringspercentage alimentatie voor 2023 is vastgesteld en bedraagt 3,4 %. Wat betekent dit voor u als ontvanger of betaler van alimentatie? - dinsdag 15 november 2022

Het indexeringspercentage alimentatie voor 2023 is vastgesteld en bedraagt 3,4 %. Wat betekent dit voor u als ontvanger of betaler van alimentatie? Ieder jaar veranderen de lonen en de prijzen vanwege inflatie; alimentatiebedragen moeten daarom jaarlijks worden aangepast. De overheid berekent met welk percentage deze bedragen moeten worden verhoogd, waarna de minister van Justitie dit in november via de Staatscourant bekend maakt.

www.verder-online.nl

Aantal kindvriendelijke uitspraken groeit - dinsdag 1 november 2022

Aantal kindvriendelijke uitspraken groeit Den Haag – 1 november 2022 – Familierechtadvocaten zien het aantal kindvriendelijke uitspraken groeien. Vooral bij de zorgverdeling worden kinderen door de rechter gehoord of mogen een brief schrijven aan de rechter. Kindvriendelijke uitspraken passen in een trend. Hiermee komen rechters tegemoet aan de wettelijke waarborging dat het kind moet worden gehoord. Vandaag is het honderd jaar geleden dat de Burgerlijke Kinderwet werd uitgebreid door de invoering van de ondertoezichtstelling. Een interview met onder andere de voorzitter van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS), krijgt deze dag extra aandacht in het juridisch magazine Mr.

www.verder-online.nl

Nieuw wetsvoorstel geeft opa's en oma's meer kans op een omgangsregeling met de kleinkinderen - donderdag 7 juli 2022

Nieuw wetsvoorstel geeft opa's en oma's meer kans op een omgangsregeling met de kleinkinderen Niet alleen voor ouders zelf, maar ook voor grootouders is de scheiding van hun kinderen een ingrijpende aangelegenheid. Er kan van alles veranderen in de omgang met de kleinkinderen. Wanneer het contact ongewild wordt verbroken, hebben opa's en oma's de mogelijkheid de rechter om een omgangsregeling te vragen.

www.verder-online.nl

Automatisch gezamenlijk ouderlijk gezag bij erkenning - donderdag 31 maart 2022

Automatisch gezamenlijk ouderlijk gezag bij erkenning De Eerste Kamer heeft op dinsdag 22 maart ingestemd met het wetsvoorstel waarmee ook ongehuwde partners bij erkenning van hun kind het wettelijke gezamenlijke gezag kunnen krijgen. De initiatiefnemers van dit wetsvoorstel zijn van mening dat de huidige wetgeving niet goed meer aansluit op de behoefte van de veranderde samenleving, waarbij verschillende samenlevingsvormen steeds gangbaarder zijn geworden.

www.verder-online.nl

Scheiden? Verdeel ook uw schadevrije jaren! - vrijdag 17 december 2021

Scheiden? Verdeel ook uw schadevrije jaren! Vanaf 1 januari 2022 wordt het mogelijk om opgebouwde schadevrije jaren te verdelen als u gaat scheiden. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars vandaag bekendgemaakt.

www.verder-online.nl
76
Joan_001