Welkom

 

Beste lezer,

Met ingang van  1 januari 2024 ben ik niet langer meer ingeschreven bij de NOVA als advocaat en Vfas scheidingsmediator. Ook ben ik niet meer ingeschreven als registermediator MfN .

 

Indien u een advocaat of geregistreerde mediator zoekt kan ik u verwijzen naar de websites:

https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/

https://www.verenigingfas.nl/

https://mfnregister.nl/zoek-mediator/

 

 

 

Online mediation: hoe werkt dat? - donderdag 2 april 2020

Online mediation: hoe werkt dat? Onlangs is bekend geworden dat de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het Corona-virus af te remmen, in ieder geval zijn verlengd tot en met 28 april. Dit betekent dat de regels met betrekking tot het afstand houden en zoveel mogelijk thuis blijven voorlopig nog niet van de baan zijn. Vanzelfsprekend is het van het grootste belang dat we ons daar met elkaar goed aan houden, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Spanningen in huis kunnen hoog oplopen nu u 24 uur per dag in elkaars nabijheid bent. Dat is lastig, zeker wanneer u overweegt te gaan scheiden of middenin een scheidingsproces zit. Om ervoor te zorgen dat zaken niet escaleren, is het belangrijk met elkaar in gesprek te blijven. Een advocaat/mediator kan u daarbij helpen door een mediation-traject digitaal te starten of voort te zetten.

www.verder-online.nl

U wilt scheiden, maar vanwege de Corona-pandemie gaat alles op slot. Wat nu? - maandag 23 maart 2020

U wilt scheiden, maar vanwege de Corona-pandemie gaat alles op slot. Wat nu? De kogel is door de kerk. Na rijp beraad heeft u besloten dat u wilt scheiden. Samen kiest u voor een scheiding via mediation. Dan breekt echter een Corona-crisis uit en ligt plotseling alles stil. Scholen zijn dicht, winkels, attracties, horeca en musea sluiten hun deuren, maar ook veel bedrijven en kantoren nemen drastische maatregelen. Wat nu? Kunt u nog contact opnemen met een advocaat/mediator?

www.verder-online.nl

Omgangsregelingen ten tijde van de Corona-pandemie; 7 tips - donderdag 19 maart 2020

Omgangsregelingen ten tijde van de Corona-pandemie; 7 tips In de afgelopen dagen is plotseling alles anders geworden. Scholen zijn dicht, net als horeca, attractieparken en musea. Reizen wordt afgeraden en zelfs de grenzen worden gesloten. De economische impact is enorm. Hoe hou je je staande in deze roerige tijden? Wanneer u gescheiden bent en kinderen heeft, is het onder normale omstandigheden soms al passen en meten met elkaar. In de huidige situatie is het helemaal een uitdaging. Hieronder geven wij 7 tips om hiermee om te kunnen gaan.

www.verder-online.nl

Corona-maatregelen: wat betekent dit voor mijn zitting op de rechtbank? - dinsdag 17 maart 2020

Corona-maatregelen: wat betekent dit voor mijn zitting op de rechtbank? Rechtbanken zijn wegens het Corona-virus gesloten. Wat betekent dit voor mijn zitting?

www.verder-online.nl

Vrouwen niet per definitie financieel achteruit na scheiding - vrijdag 28 februari 2020

Vrouwen niet per definitie financieel achteruit na scheiding Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop wordt stilgestaan bij de emancipatie van vrouwen en hun positie in de maatschappij. Het komt nog regelmatig voor dat mannen een hoger salaris hebben. Zij werken vaak fulltime, terwijl vrouwen vaker een parttimebaan combineren met het huishouden en het zorgen voor de kinderen. Dat maakt het voor vrouwen doorgaans lastiger economisch zelfstandig te zijn. Hoe zit dat eigenlijk wanneer je gaat scheiden?

www.verder-online.nl
75
Joan_001