Welkom

 

Beste lezer,

Met ingang van  1 januari 2024 ben ik niet langer meer ingeschreven bij de NOVA als advocaat en Vfas scheidingsmediator. Ook ben ik niet meer ingeschreven als registermediator MfN .

 

Indien u een advocaat of geregistreerde mediator zoekt kan ik u verwijzen naar de websites:

https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/

https://www.verenigingfas.nl/

https://mfnregister.nl/zoek-mediator/

 

 

 

Aantal echtscheidingen in 2020 inderdaad gedaald - vrijdag 19 november 2021

Aantal echtscheidingen in 2020 inderdaad gedaald Het CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek, publiceert jaarlijks het aantal echtscheidingen dat in Nederland is uitgesproken. Onlangs zijn de cijfers over het jaar 2020 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het aantal echtscheidingen is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Geen verrassing voor de familierechtadvocaten van de vFAS.

www.verder-online.nl

Interculturele scheidingsaanvragen groeit; 32% onwetend over geldende regelgeving - dinsdag 7 september 2021

Interculturele scheidingsaanvragen groeit; 32% onwetend over geldende regelgeving Scheiden in Nederland: sneller, gemakkelijker en goedkoper Den Haag – 6 september 2021 – Met de toename van interculturele relaties en huwelijken groeit ook het aantal scheidingen in deze groep. De Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) deed in juli 2021 onderzoek onder haar leden om te achterhalen in hoeverre culturele en religieuze verschillen invloed hebben op de afwikkeling van een scheiding en de begeleiding ervan.

www.verder-online.nl

Dag van de Scheiding 10 september 2021: Grenzeloos scheiden - donderdag 2 september 2021

Dag van de Scheiding 10 september 2021: Grenzeloos scheiden 10 september 2021 is alweer de 11e Dag van de Scheiding die door de vFAS wordt georganiseerd. Een goede begeleiding bij scheiding is noodzaak, vinden wij. De scheidingsadvocaten en scheidingsmediators van de vFAS zijn hoog opgeleid en beschikken over de specialistische kennis, kwaliteiten en vaardigheden om iedere scheiding goed te begeleiden.

www.verder-online.nl

Tweede Kamer verkiezingen 17 maart - verkiezingsspecial - dinsdag 16 maart 2021

Tweede Kamer verkiezingen 17 maart - verkiezingsspecial Op 17 maart aanstaande vinden de Tweede Kamer verkiezingen plaats. Met maar liefst 37 deelnemende partijen kan het best lastig zijn de juiste keuze te maken.

www.verder-online.nl

De Vries Willems, Groen van der Laan of De Vries Groen? - donderdag 11 maart 2021

De Vries Willems, Groen van der Laan of De Vries Groen? In het huidige naamrecht moeten ouders kiezen tussen de naam van de ene ouder of de andere ouder. Het komt steeds vaker voor dat ouders hun kind een dubbele achternaam willen geven. De wet zou dus eigenlijk moeten worden aangepast. Inmiddels is er een wetsvoorstel die dit mogelijk moet maken.

www.verder-online.nl
76
Joan_001